Peperone Crusco I.G.P. ze Senise
Lukánský Croccante, který dobyl Itálii
Crusco znamená v luhanském dialektu „křupavý“ a právě v tom spočívá tajemství pepře s ChZO ze Senise: neodolatelná křupavost, struktura podobná křupkám, ale s intenzivní a aromatickou chutí s olivovou příchutí. Paprika se hodí k mnoha tradičním pokrmům jižní Itálie, jako je Sicílie, Kalábrie, Kampánie, Basilicata a Apulie, je velmi univerzální a používá se především jako koření, dochucovadlo a barvivo.

Vyrábí se ze sladkých červených paprik s typickým podlouhlým kuželovitým tvarem, vyrábí se podle starých a jednoduchých tradičních postupů, je velmi ceněný gurmány a restauratéry, lze jej kombinovat s předkrmy, lze jej rozdrobit a smíchat s krémem nebo roztíratelnými sýry, ricottou nebo i vyzrálými sýry, můžete ji kombinovat s těstovinami, rýží a polévkami, lze ji také použít jako jedlou přílohu k masu a rybám, smíchat s vařenou zeleninou, saláty a luštěninami, můžete ji přidat na pizzu nebo prášek použít jako přírodní barvivo na chléb a focacciu, používá se také při pečení. Sušené pepřové náhrdelníky se také často používají jako dekorace v tradičních jihoitalských restauracích.
Náš výrobce vlastní skromnou rodinnou farmu a stará se o výrobu od surovin až po hotový výrobek, čímž zaručuje sledovatelnost výrobku v rámci jednotného výrobního řetězce, který zajišťuje vášeň pro tradice prostřednictvím metod sklizně, zpracování a přípravy výrobku. Sladká paprika typu „roh“ se pěstuje, sklízí a suší na stejném místě. Proces sušení trvá 2 až 4 měsíce v závislosti na ročním období, teplotě a vlhkosti. Již po tomto procesu ztratí paprika přibližně 60 % své původní hmotnosti. Poté, co je jisté, že produkt dosáhl určitého stupně zralosti, je zabalen a označen značkou Peperone Crusco secco I.G.P. di Senise, přičemž tento proces plně respektuje přísné tradiční výrobní postupy používané v dávných dobách, tj. přírodní sušení.
Vřele doporučujeme pro Ho.Re.Ca.
Farma sušený produkt nejen vyrábí a prodává, ale také dále zpracovává a nabízí spotřebiteli hotové potraviny bez odpadu. Po usušení se papriky převezou do laboratoře (kuchyně), kde se ručně zbaví stopek a vnitřních semen a poté se krátce jemně osmaží na mírném ohni v extra panenském olivovém oleji. Poté se produkt nechá krátce odkapat, tj. odpočinout, a následně se zabalí, aby byl připraven k profesionálnímu použití kuchaři, restauracemi a hotely.

Proč zařadit Crusco pepř do svého jídelníčku?
100 různých způsobů použití: je jedinečné koření, které se používá k ochucení 1000 pokrmů, je velmi univerzální a je přírodním barvivem, používá se také jako dekorace.
Certifikované řemeslné zpracování: výběrem produktu s CHZO chráníte půdu, životní prostředí a starobylé gastronomické tradice daného národa.
Krátký dodavatelský řetězec a vysoké výrobní standardy: od pěstování pepře až po zpracování hotového výrobku je vše „0 km“, skutečně podle tradičních metod našich předků.
Víceúčelový produkt: díky svému všestrannému využití se dá snadno kombinovat a míchat s pokrmy nebo jídly jiných tradic a národů.
Veganské, vegetariánské, bezlepkové a km 0: je bohatý na vitamíny C, A, E, K, železo, vlákninu a antioxidanty, je ekologicky neutrální a cenově dostupný pro každého zákazníka.
100% italský produkt, přírodní a s nezaměnitelnou chutí, který nesmí chybět ve spíži milovníků dobré jihoitalské kuchyně.
Abychom polaskali vaši fantazii a poskytli vám náměty, jak tento produkt používat, uvádíme příklad několika pokrmů a jídel, v nichž se pepř Lucano používá; lze je snadno předělat a jsou velmi užitečné pro nezkušené kuchaře, aby mohli provést první pokusy a seznámit se s tímto neuvěřitelným kořením.
Menu od Peperone Crusco, obvykle se hodí k červeným vínům:

1. Bruschetta z chleba, stracciatella di burrata, křupavé smažené paprikové filety, kapka oleje EVO I.G.P.
2. Hovězí tatarák se solí, pepřem, česnekem a drcenou smaženou paprikou crusco, bruschetou a olejem EVO I.G.P.
3. Omeleta s rozšlehanými vejci, dušenou cibulí, solí, pepřem a drcenými pepřovými vločkami
4. Rizoto s koňským sýrem a mletým pepřem crusco
5. Bramborové lasagna se 4 sýry a smaženou paprikou crusco nakrájenou na konci vaření
6. Těstoviny s dušenou cizrnou, rozmarýnovým česnekem a drcenou paprikou po uvaření
7. Špagety aglio, olio e peperoncino s nasekaným peperonem crusco přidaným na konci vaření
8. Dušená slaná treska s čerstvými rajčaty a paprikou crusco IGP, připravená šéfkuchařem
9. Jehněčí kotlety obalené ve směsi strouhanky a drceného pepře, smažené nebo pečené
10. Smažená vejce posypaná nasekaným pecorinem romano, petrželkou a směsí drceného pepře
11. Masové kuličky se sýrem a drceným pepřem obložené smaženými lilky a rajčatovou omáčkou
12. Pečené brambory s česnekem a rozmarýnem a smažené nakrájené papriky crusco
13. Špalda, vločková feta, sušená rajčata, mletý pepř a evo olej
14. Grilované cukety, sladké papriky a lilky s kapkou oleje a mletým pepřem crusco
15. Rustikální koláč s mandlemi a kukuřičnou moukou, potřený medem a drcenými paprikami crusco
16. Zmrzlinový pohár z tmavé čokolády crusco pepper pro elegantní kontrast
Kontaktujte nás získat ceník a bezplatnou zkušební verzi:
Michaela Salajova +420 774 951 241 (Česky, Anglicky)
Danny Accadia +39 371 312 7872 (Italsky, Anglicky)
info@italkafood.cz

Previous